JADŁOSPIS 26 II - 2 III
PONIEDZIAŁEK
- śniadanie –kakao, pieczywo mieszane, szynka wiejska, jajko gotowane, sałata, ogórek kiszony, herbatka z cytryną i miodem
- obiad – zupa zalewajka, 2 danie: naleśniki z serem i polewą truskawkowa, kompot
- podwieczorek – tosty z serem i szynką, jabłko, herbata owocowa/woda mineralna
Alergeny: 1,3,7,9
WTOREK
- śniadanie – płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, kiełbasa cienka z kurczaka, twarożek ze szczypiorkiem, sałata, papryka świeża, herbatka z cytryną i miodem
- obiad – zupa: rosół z makaronem, 2-danie: kasza pęczak, karczek w sosie własnym, sałata z jogurtem, kompot
- podwieczorek – kryształki z galaretki z mandarynką, talarki sezamowe, herbata owocowa/woda mineralna
Alergeny:1,7,9
ŚRODA
- śniadanie –kawa inka na mleku, bułka grahamka, chleb żytni, twarożek na słodko, kiełbasa szynkowa, sałata, ogórek świeży, herbatka z cytryną i miodem
- obiad – zupa: grochówka 2-danie: risotto (ryż, papryka, kukurydza, pieczarki, cebula), surówka z pomidorów, kompot
- podwieczorek – budyń czekoladowy, podpłomyki, pomarańcze, woda mineralna/herbatka
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
- śniadanie – płatki ryżowe na mleku, chleb wiejski, indyk w galarecie, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, sałata, pomidor, herbata z miodem i cytryną
- obiad – zupa pomidorowa z makaronem, 2-danie: ziemniaki, kotlet siekany drobiowy, surówka z białej kapusty, kompot
- podwieczorek –pieczywo chrupkie z dżemem, mix owocowy, herbatka/woda mineralna
Alergeny: 1,3,7,9
PIĄTEK
- śniadanie – kakao, chleb wiejski, pasta z makreli i ogórka kiszonego, ser mozzarella, papryka świeża w kawałku, herbatka z cytryną i miodem
- obiad – zupa: krem z pora z grzankami , 2-danie: kluski leniwe z bułeczką, kompot
- podwieczorek –wafle przekładane masą kakaową (wyrób własny), gruszki, woda mineralna/herbatka
Alergeny: 1,3,4,7,9