JADŁOSPIS 19 II - 23 II
PONIEDZIAŁEK
- śniadanie –bułka grahamka z masłem, chleb żytni, polędwica drobiowa, twarożek biały ze szczypiorkiem i rzodkiewką, sałata, ogórek, kawa zbożowa/herbatka z cytryną i miodem (1,7)
- obiad – zupa: krupnik, 2 danie: pierogi z mięsem, ogórek kiszony w kawałku, kompot
- podwieczorek – jogurt naturalny z musem truskawkowym i płatkami kukurydzianymi, jabłko, herbata owocowa/woda mineralna
Alergeny: 1,3,7,9
WTOREK
- śniadanie – kasza manna na mleku, bułka kajzerka/chleb żytni, schab pieczony, ser mozzarella, sałata, pomidor, herbatka z cytryną i miodem
- obiad – zupa: krem z marchewki z grzankami, 2-danie: ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
- podwieczorek – wafle ryżowe z dżemem, banany, herbata owocowa/woda mineralna
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
- śniadanie –kakao, pieczywo mieszane, kiełbasa krakowska, twarożek ze szczypiorkiem, sałata, papryka świeża w kawałku, herbatka z cytryną i miodem
- obiad – zupa pomidorowa z ryżem, 2-danie: gulasz z cukinii, papryki, marchewki i pomidorów z kaszą gryczaną, kompot
- podwieczorek – chałka z masłem, pomarańcze, woda mineralna/herbatka
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
- śniadanie – kawa inka, parówki na ciepło z ketchupem, bułka z dynią, chleb żytni, dżem truskawkowy, pomidor, herbata z miodem i cytryną
- obiad – zupa: jarzynowa, 2-danie: spaghetti bolognese, ogórek kiszony w kawałku, kompot
- podwieczorek –kanapeczki z szynką i ogórkiem, herbatka owocowa/woda mineralna
Alergeny: 1,3,7,9
PIĄTEK
- śniadanie – płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska, chleb żytni, sałatka jarzynowa, ser mozarella, herbatka z cytryną i miodem
- obiad – zupa kapuśniak , 2-danie: ziemniaki, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty, kompot
- podwieczorek –ciasto drożdżowe, jabłko, szklanka mleka/herbatka
Alergeny: 1,4,7,9